Hozzávalók:

5 dkg bacon

40 dkg félzsíros tehéntúró

4 dl tejföl

40 dkg száraz csuszatészta

Elkészítés:

Az 5 dkg szalonnát apró kockákra vágunk, megpirítunk. A túrót villával megtörjük, elmorzsoljuk, összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, és nem túl mély sütőedénybe csúsztatjuk.

Meglocsoljuk a pörcös szalonnazsírral, hozzáadjuk a tejfölös túrót, és lazán, de alaposan összekeverjük. Tetejét elsimítjuk, csinosan kirakjuk a félbevágott, elnyújtott csigavonalban megtekert szalonnaszeletekkel, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra-barnára pirul.