Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pudingos madártej karamellcsíkokkal

Hozzávalók

6 egész tojás

1 l tej

12 dkg porcukor

0,5 vanília rúd

0,5 dl rum (elhagyható)

1 ek vaníliás pudingpor

A díszítéshez:

20 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.

A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból több adagban a tejbe, és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.

A tejből kidobjuk a vanília rudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.

A kristálycukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk. Nem kell kevergetni, úgy nem kristályosodik be. Egy fakanál segítségével a kiszedett habokra csíkozzuk, de csak tálaláskor.