Hozzávalók
6 egész tojás
1 l tej
12 dkg porcukor
0,5 vanília rúd
0,5 dl rum (elhagyható)
1 ek vaníliás pudingpor
A díszítéshez:
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.
A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból több adagban a tejbe, és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
A tejből kidobjuk a vanília rudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
A kristálycukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk. Nem kell kevergetni, úgy nem kristályosodik be. Egy fakanál segítségével a kiszedett habokra csíkozzuk, de csak tálaláskor.