Hozzávalók

6 egész tojás

1 l tej

12 dkg porcukor

0,5 vanília rúd

0,5 dl rum (elhagyható)

1 ek vaníliás pudingpor

A díszítéshez:

20 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.

A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból több adagban a tejbe, és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.

A tejből kidobjuk a vanília rudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.

A kristálycukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk. Nem kell kevergetni, úgy nem kristályosodik be. Egy fakanál segítségével a kiszedett habokra csíkozzuk, de csak tálaláskor.