Hozzávalók:

35 dkg spagetti tészta
1 vöröshagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 ek olívaolaj
1 evőkanál finomliszt
5 dkg sűrített paradicsom
50 dkg konzerv paradicsom
5 közepes újhagyma
5 dkg sonka
10 dkg kolbász
10 dkg trappista sajt
só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. A kolbászt vékony karikára vágjuk, és a kétharmadát feldaraboljuk, a többit félretesszük a tetejére.
Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot, megsózzuk, majd felforraljuk, és levesszük a tűzről.
Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A paradicsommártáshoz adjuk őket.
A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és egy jénai tálba tesszük.
A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a spagettit, majd a félretett kolbász szeleteket elhelyezzük a tetején. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.