Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Keleti húsgombócleves

Hozzávalók:

2 l húsleves alaplé

3 db sárgarépa

3 db petrezselyem

1 db karalábé kicsi

1 db hagyma

0,5 kg hús

2 db tojás

búzadara

bors

petrezselyemzöld

15 dkg risztészta

Hozzávalók:

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíron megsütjük. A nagy darabokban hagyott zöldségeket hozzáadjuk a hagymához. Pár percig sütjük, majd felöntjük kb. fél liter húsleveslével. A zöldséget puhára főzzük.

Amíg a zöldség fő, a darált húshoz hozzáadjuk a két egész tojást, egy kevés grízt hogy összeálljon a massza, sózzuk és borsozzuk. A puha zöldséget kiszedjük, felöntjük a maradék alaplével, felfőzzük, s a forrásban lévő levesbe apró húsgombócokat teszünk.

Amikor ez felforr, rögtön beletesszük a tésztát, és készre főzzük benne. Tálaláskor a tetejét megszórjuk petrezselyemzölddel. A megmaradt zöldségeket darabolva vissza is rakhatjuk, de felhasználhatjuk más ételhez, itt az ízesítésre szolgál.