Hozzávalók:
2 l húsleves alaplé
3 db sárgarépa
3 db petrezselyem
1 db karalábé kicsi
1 db hagyma
0,5 kg hús
2 db tojás
búzadara
só
bors
petrezselyemzöld
15 dkg risztészta
Hozzávalók:
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíron megsütjük. A nagy darabokban hagyott zöldségeket hozzáadjuk a hagymához. Pár percig sütjük, majd felöntjük kb. fél liter húsleveslével. A zöldséget puhára főzzük.
Amíg a zöldség fő, a darált húshoz hozzáadjuk a két egész tojást, egy kevés grízt hogy összeálljon a massza, sózzuk és borsozzuk. A puha zöldséget kiszedjük, felöntjük a maradék alaplével, felfőzzük, s a forrásban lévő levesbe apró húsgombócokat teszünk.
Amikor ez felforr, rögtön beletesszük a tésztát, és készre főzzük benne. Tálaláskor a tetejét megszórjuk petrezselyemzölddel. A megmaradt zöldségeket darabolva vissza is rakhatjuk, de felhasználhatjuk más ételhez, itt az ízesítésre szolgál.