Hozzávalók:

2 l húsleves alaplé

3 db sárgarépa

3 db petrezselyem

1 db karalábé kicsi

1 db hagyma

0,5 kg hús

2 db tojás

búzadara

bors

petrezselyemzöld

15 dkg risztészta

Hozzávalók:

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíron megsütjük. A nagy darabokban hagyott zöldségeket hozzáadjuk a hagymához. Pár percig sütjük, majd felöntjük kb. fél liter húsleveslével. A zöldséget puhára főzzük.

Amíg a zöldség fő, a darált húshoz hozzáadjuk a két egész tojást, egy kevés grízt hogy összeálljon a massza, sózzuk és borsozzuk. A puha zöldséget kiszedjük, felöntjük a maradék alaplével, felfőzzük, s a forrásban lévő levesbe apró húsgombócokat teszünk.

Amikor ez felforr, rögtön beletesszük a tésztát, és készre főzzük benne. Tálaláskor a tetejét megszórjuk petrezselyemzölddel. A megmaradt zöldségeket darabolva vissza is rakhatjuk, de felhasználhatjuk más ételhez, itt az ízesítésre szolgál.