Hozzávalók:
25 dkg sajt reszelve
40 dkg olasz masni tészta
20 dkg friss spenót
2 közepes édesburgonya
200 ml tejszín
1-2 fokhagyma gerezd
1 ek vaj
só
bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát megszurkáljuk és 200 fokos sütőben puhára sütjük kb. 30-35 perc alatt. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk.
Közben majdnem készre főzzük a tésztát bő, sós, lobogó vízben. Azért ne főzzük teljesen készre, mert még a sütőben is puhulni fog.
A spenótot megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta a spenótleveleket. Ráreszelünk 1-2 fokhagymagerezdet.
Hozzáöntjük a tejszínt és beforraljuk egy perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük.
Hozzákeverjük a megfőtt tésztát, a reszelt sajt felét és a kockára vágott édesburgonyát.
Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk a sajt másik felével, és 200 fokos sütőben összesütjük kb. 10 perc alatt.