Hozzávalók:

25 dkg sajt reszelve

40 dkg olasz masni tészta

20 dkg friss spenót

2 közepes édesburgonya

200 ml tejszín

1-2 fokhagyma gerezd

1 ek vaj

bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát megszurkáljuk és 200 fokos sütőben puhára sütjük kb. 30-35 perc alatt. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk.

Közben majdnem készre főzzük a tésztát bő, sós, lobogó vízben. Azért ne főzzük teljesen készre, mert még a sütőben is puhulni fog.

A spenótot megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta a spenótleveleket. Ráreszelünk 1-2 fokhagymagerezdet.

Hozzáöntjük a tejszínt és beforraljuk egy perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük.

Hozzákeverjük a megfőtt tésztát, a reszelt sajt felét és a kockára vágott édesburgonyát.

Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk a sajt másik felével, és 200 fokos sütőben összesütjük kb. 10 perc alatt.