Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos masni tészta édesburgonyával

Hozzávalók:

25 dkg sajt reszelve

40 dkg olasz masni tészta

20 dkg friss spenót

2 közepes édesburgonya

200 ml tejszín

1-2 fokhagyma gerezd

1 ek vaj

bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát megszurkáljuk és 200 fokos sütőben puhára sütjük kb. 30-35 perc alatt. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk és felkockázzuk.

Közben majdnem készre főzzük a tésztát bő, sós, lobogó vízben. Azért ne főzzük teljesen készre, mert még a sütőben is puhulni fog.

A spenótot megtisztítjuk és alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta a spenótleveleket. Ráreszelünk 1-2 fokhagymagerezdet.

Hozzáöntjük a tejszínt és beforraljuk egy perc alatt. Sóval, borssal ízesítjük.

Hozzákeverjük a megfőtt tésztát, a reszelt sajt felét és a kockára vágott édesburgonyát.

Egy kivajazott hőálló edénybe tesszük, megszórjuk a sajt másik felével, és 200 fokos sütőben összesütjük kb. 10 perc alatt.