Hozzávalók:

2 cukkini

1 fej lilahagyma

olívaolaj

2 piros kaliforniai paprika

1 bögre főtt kukorica

bors

római kömény

petrezselyemzöld

1 csésze olívabogyó

5 dkg zsírszegény sajt

Elkészítés:

A cukkinit félbevágjuk, kanállal kivájjuk a közepét.

Az apróra vágott lilahagymát kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott kaliforniai paprikát, a kukoricát. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel, és teszünk bele friss petrezselyemzöldet is.

Néhány percig pároljuk. Egy tűzálló tálat vékonyan meglocsolunk olívaolajjal, belehelyezzük cukkiniket, megtöltjük a zöldséges keverékkel, megszórjuk félbevágott olívabogyóval és kevés sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben fólia alatt 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát 5–10 percig pirítjuk.