Hozzávalók:

6 nagyobb burgonya

4 tojás

1,5 dl étolaj

1 ek citromlé

1 kis pohár tejföl

1 ek mustár

1 ek cukor

csipet só

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk, félbe vágjuk, és héjastól a sütőben készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, és tálba kiszedjük egy kiskanál segítségével a közepéből a megpuhult krumplit. Óvatosan csináljuk, hogy maradjon pereme, de legyen elegendő mélyedés is benne, ahova a salátát töltjük vissza.

A tojást néhány órára kivesszük a hűtőből. A sárgájákat kikeverjük mustárral, a cseppenként adagolt olajjal, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót, végül a tejfölt. Elkeverjük, és beleforgatjuk a kiszedett burgonyadarabokat.

A kész salátánkat visszatöltjük a felezett, sült burgonyákba, és zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.