Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé

A bundázáshoz:

9 evőkanál liszt

1 evőkanál olaj

2 tojás

csipet só

1-1,5 dl víz

1 csomag sütőpor

A mázhoz:

ketchup

chili

méz

3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat, és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a mázat is.

Ízlés szerinti ketchupot, mézet, chilit és a szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük.

Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.

A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük. Rizzsel tálaljuk.