Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gáspár Bea visszaült az iskolapadba, cukrászmesternek tanul

Gáspár Bea tavaly még nem is gondolta volna, hogy Bea konyhája című, első nagy szakácskönyve hatalmas sikert arat. A népszerű háziasszony számára nem volt kérdés, hogy lesz folytatás, hiszen rengeteg recept volt még a tarsolyában. A rajongóknak csupán egy évet kellett várni a második könyvére, ami reményei szerint legalább akkora örömet okoz az olvasók számára, mint az első. A Recept&Rejtvény magazinnak mesélt a könyvről, sőt azt is megtudtuk, nemrég visszaült az iskolapadba és cukrásznak tanul.

Gáspár Beának nagyjából 14 évvel ezelőtt már megjelent egy szakácskönyve, ám az közel nem hozta azt a minőséget, amit ő elképzelt. Azóta sok minden változott az életében, hiszen A Konyhafőnök VIP győzelme óta szinte fenekestül felfordult az élete. Népszerűsége az egekbe szökött, sőt a főzőműsor zsűrijeként is láthattuk. Az elmúlt évek alatt az igényessége, és nem utolsósorban a tudása is sokat változott pozitív irányba. Tavaly régi vágya teljesült, és a BOOOK Kiadó gondozásában olyan szakácskönyve jelent meg, ami teljes egészében tükrözi azt, amit képvisel. Így egy év után pedig az óriási sikernek köszönhetően már a folytatás, a Bea konyhája 2. is megszületett, ami már néhány hete kikerült a boltok könyvespolcaira.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy év elteltével újra gyönyörű könyv formájában oszthatom meg mindenkivel a receptjeimet. Éveken át a különböző közösségi oldalaimon kértek tőlem a követőim tanácsokat, recepteket, így most már az érdeklődőknek csak fel kell lapozni a könyvemet, és biztosan találnak kedvükre való ételt” – kezdte Bea, aki az előkészületekbe is beavatta lapunkat.

„Ahogy az előző könyvnél, most is hatalmas munka eredményeként született meg a szakácskönyv. Nyár elején egyeztettem le a BOOOK Kiadóval a közel 70 receptet, amiket előétel, főétel és desszert kategóriába csoportosítottunk. Ezt követően kidolgoztam az ételeket, július végén kezdtük el az receptek lefőzését és fotózását, nagyon feszített munka árán valamivel több, mint egy hét alatt a végére is értünk. Volt három segítőm, akik nélkül ennyi idő alatt ez biztosan nem sikerült volna. Ezt követték az utómunkálatok, és november elején egy sajtótájékoztató keretén belül bemutathattam a végeredményt. Sajnos az örömöm nem teljes, mert néhány recept hozzávalóiban a mennyiségek átszámolásánál hiba történt, így van olyan recept, ahol az arányok nem stimmelnek” – mesélte Bea, aki azt is elárulta, miben más az elsőhöz képest új szakácskönyve.

„Azt szokták mondani, mindenben az első a legjobb. Talán az én szívemhez is közelebb áll a tavaly megjelent könyvem, de a második is fantasztikus recepteket tartalmaz, remélem, majd a közönség is így gondolja. És még mindig úgy érzem, van bennem egy könyvre való, az sem kizárt, hogy a következő sütemények gyűjteménye lesz” – fűzte hozzá mosolyogva Bea, aki nemrég Evelin lányával visszaült az iskolapadba, és közösen igyekeznek elsajátítani a cukrászmesterséget.

„Most nagyon foglalkoztat a cukrászat, sokkal jobban kitölti a mindennapjaimat, mint a főzés. Két éves iskolába iratkoztam be a lányommal, és az első fél évet sikeresen zártuk. Bevallom őszintén, egyáltalán nem könnyű, az ember nem is gondolná, milyen sok számolással jár a sütés. Elméleti és gyakorlati oktatásban veszünk részt, utóbbi sokkal inkább a kedvemre való. Nagy bennem a megfelelési kényszer, mert a suliban mindig minden nagyon jól sikerül, meg akarom mutatni, mire vagyok képes. Persze most már azt is tudom, hogy a mindehhez szükségesek a speciális alapanyagok, amiket a jövőben az iskolán keresztül fogok megrendelni. Ha a papír a kezünkben lesz, Evelinnek a terve, hogy nyit egy mindenmentes cukrászdát, én pedig majd örömmel fogok neki segédkezni, ha ez sikerül” – árulta el Bea, akinek második szakácskönyvében számos olyan recept található, ami a karácsonyi menüsorba tökéletesen passzolnak, mégis családjával ragaszkodnak a tradicionális ételekhez.

„Én már nem szeretnék változtatni a több évtizedes hagyományainkon. Semmi nem olyan, mint régen, rohanunk, és a koronavírus-járvány is mindent megváltoztatott. Épp ezért úgy gondolom, legalább a menü legyen olyan karácsonykor, mint régen. Halászlé, rántott hal, burgonyasaláta biztosan lesz. De lehet, hogy az azt megelőző héten még kocsonyát is fogok készíteni. A desszertet még egyelőre nem döntöttem el, vagy maradok a mákos és diós bejglinél, de az sem kizárt, hogy ezúttal pozsonyi kifli kerül az asztalunkra.”