Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hamarosan újra képernyőn, bár új szerepben a TV Paprika egykori sztárja

Március26-tól látható a VIASAT3 képernyőjén a nagysikerű The Great British Bake Offformátum hazai verziója, az Ide süss! című műsor, ahol az ország legjobb amatőrcukrászai küzdenek meg egymással. Sokaknak egészen biztos ismerős lesz amásodik évad egyik versenyzője, hiszen Marton János szakács is megmérettetimagát ezúttal hobbicukrász szerepben, aki magazinunknak a versenyen szerzettélményeiről is mesélt.

Sok évvel ezelőtt ismert meg az ország a TV Paprika, Mit eszünk ma című műsorában. Mi történt veled azóta és mivel foglalkozol?

– Az utóbbi időt a családommal töltöttem, hiszen született két gyerkőcöm. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy április első felétől egy főzőiskolában fogok fiatalokat buzdítani a főzésre. De 2009 óta működik a blogom és a honlapom is, amit igyekszek folyamatosan, a lehetőségekhez képest feltölteni, frissíteni és jó tippeket megosztani az érdeklődőkkel.

Mai napig visszaköszön a TV Paprikás múltad? Mit gondolsz, volt hasznod abból, hogy ott kaptál lehetőséget?

– Igen. Máig többször előfordul, hogy vizslatnak, megismernek. Nem titkolom, hogy mindent a TV Paprikának köszönhetek. Az egy nagyon jó ugródeszka volt számomra, és még most is hiányzik, nem titkolom, el tudnám képzelni magamat ott újra egy-egy sorozatban. De ha akkor nem kapok egy lehetőséget, biztos, hogy nem így alakul az életem és a szakmai pályám. Vannak okok, okozatok, szerintem az volt az életem egyik legnagyobb lehetősége, ami később meghozta a hozadékát is.

Most is el tudnád képzelni magad a képernyőn, netán egy saját műsorral?

– Igen, hiszen szakácsként feltűnök néha a képernyőn, és én szeretem az ilyen szerepléseket. Egy beszélgetős, főzős műsorra mindig van igény, és ebből nincs olyan sok. Ha lehetőségem lenne, és felajánlanának egy újabb lehetőséget, biztosan nem mondanék rá nemet.

Hamarosan az Ide süss! című műsorban versenyzőként láthatunk. Hogy kerültél a műsorban?

– Amikor meghirdették a műsort, először egy háromkörös válogatáson mentem keresztül, ami szigorúan szakmai tudás alapján zajlott, és beválogattak a műsorba, aminek nagyon örültem, és hogy lehetőségem adódott megmérettetni magam amatőr cukrászként is, hiszen eddig ezt az oldalamat még nem mutathattam meg.

A válogatás után mi történt?

– Megnézhettük a forgatási helyszínt, ahol már készen állt a sátor. Bemutatták a versenytársakat, és hamarosan megkezdődtek a forgatások.

Nagyon sokan szeretik a Sütimester című műsort, ami szintén a VIASAT3-on volt látható. Hasonlít az Ide süss! a népszerű angol sorozathoz?

– Gyakorlatilag ugyanaz a formátum, két műsorvezetővel és két zsűrivel. Baracskay Angéla és Szabadfi Szabolcs értékelte a feladatainkat, mindketten más szempontok alapján közelítették meg a műsort, illetve a zsűrizést. Hiszen a Szabolcs egy rendkívül elismert pék, ezáltal nagyon sok mindenre rálát, így a tésztákban maximálisan otthon van. Az Angéla pedig újvonalas cukrász, aki a tányérdesszertekben szerintem Magyarországon a legjobb. És nagyon inspiráló személyiségek, és jó lesz a későbbiekben is erre visszagondolni.

Mennyire kihívás volt számodra itt szerepelni?

– Óriási, hiszen én rengeteget készültem. A család folyamatosan süteményeket evett, legyakoroltam amit csak lehetett, hiszen nem tudhattuk, hogy a feladatok mik lesznek. Igyekeztem felkészülni, és célokat tűztem ki magam elé, hogy azoknak megfeleljek.

Mennyire izgultál egy-egy feladatnál?

– Egészséges izgalom volt csak bennem. Voltak technikai feladatok, amik nagyon bonyolultak voltak, figyelni és koncentrálni kellett a lépésekre. Igyekeztem kordában tartani magamat. Nekem ebben a műsorban az előnyömmé válhatott az eddigi konyhai tapasztalatom, mert törekedtem mindig úgy megoldani az aktuális feladatot, és úgy beosztani az időmet, mintha a konyhán lennék, és épp a napi munkát szervezném be. Ezáltal próbáltam úgy állni a feladathoz, hogy a legtöbbet kihozzam belőle.

A család is kevesebbet kapott belőled. Nagyon fárasztó volt a több hetes forgatás?

– Mondhatom, hogy rendkívül megpróbáló volt, mert pont akkor volt a vidéki otthonunkban egy nagyon komoly felújítás, amikor én Pesten voltam. A forgatások is elég hosszú időtartamot vettek igénybe. Összességében nagyon jó napok voltak, viszont fárasztó volt.

Ha lehetőséged lenne, újra belevágnál?

– Mindenképpen, ki nem hagynám. Ez egy óriási dolog volt, mivel én nagyon szeretem a hobbimat, szeretek tortákat sütni, sütiket csinálni a családnak, a gyerekeknek, nekem pedig remek alkalom volt, hogy adódott egy ilyen lehetőségem. Végre egy másik oldalamat is megmutathattam.

Hogyan fogadtak a zsűri kritikáit?

– Igyekeztem mindig kivenni a kritikákból azt, amit én úgy gondoltam, hogy meg kell fogadjam ahhoz, hogy jól csináljam, hiszen nem mindent tudok a cukrászatról. Vannak olyan helyzetek, amihez kellene szakmai tapasztalat, ez pedig nekem nem volt meg. Ezeket igyekeztem megfogadni és elsajátítani. Az építő jellegű kritikát mindig is elfogadtam, én szerettem, ha valaki úgy adja a tudtomra, hogy az nem romboló.

Tanultál sokat a verseny alatt?

– Mindenképpen. Tizenketten voltunk az induláskor, annyi féle ember és karakter. Mindenki mást készített, és igen, láttam tök jó dolgokat. Volt olyan például, olyan alapanyag, amit addig nem ismertem, és ott tanultam meg. Odamentem és megkérdeztem, hogyan kell elkészíteni. Ilyen szempontból is nagyon jó emlékeim vannak, mert sok mindent láthattam, és ezeket később is tudom majd kamatoztatni.

Jó ismeretségek is köttettek?

– Igen. Van egy kis csoportunk, tartjuk a kapcsolatot, volt, akinél már voltam vendégségben, van, akivel heti szinten beszélek. Próbálom ezeket fenntartani, mert értékeket találtam egy-két emberben.