Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg sütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz
10 dkg darált háztartási keksz
2 tk holland kakaópor
rum aroma ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
csipet só
3 ev kanáldarált dió + annyi tej, hogy könnyen formázható legyen
A rózsaszín krémhez:
20 dkg lágy vaj vagy margarin
1 csomag puncs pudingpor
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 evőkanál cukor
3 dl tej
A sárga krémhez:
20 dkg lágy vaj vagy margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 evőkanál cukor
3 dl tej
A tetejére:
tortadara
kevés citromlé
4 evőkanál cukor
2 tojásfehérje
10 dkg selyemcukor összetörve a díszítéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, darált dióval beszórt tepsibe tesszük (35×40 cm). Vízbe mártott kanál segítségével elsimítjuk.
A krémhez a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a pudingport krémmé főzzük. Amikor kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kevert vajjal. A kihűlt lapot megkenjük a vaníliakrémmel. (Ezt ismételjük meg mindkét krémmel!)
A tetejére a két tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből gőz fölött kemény habot verünk, a süteményre simítjuk. A selyemcukrot összetörjük, és a torta tetejét megszórjuk. Kockára szeletelve tálaljuk.