Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

25 dkg teavaj

1,5 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

3 ek tejföl

7 dkg trappista sajt kis lyukú reszelőn lereszelve

1 tojás a bekenéshez

3 csipet só a tojásba, a bekenéshez

5 dkg trappista sajt a teteje beszórásához, kis lyukú reszelőn lereszelve

Elkészítés:

Először a lisztet a sóval, sütőporral elkavarjuk, hozzáadjuk a vajat, kezünkkel gyúrjuk, nyomkodjuk, s annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kezelhető, puha tésztát kapjunk, amely elválik a tál falától és a kezünktől is, végül a reszelt sajtot is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra. A tésztát (nem kell pihentetni) körülbelül 38×27 cm nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk. A sajtot lereszeljük – ami a tetejére kell -, a tojást pici sóval felverjük.

A kinyújtott tésztát tetszőleges vékony rudakra vágjuk. Bekenjük a felvert tojással, beszórjuk a reszelt sajttal.

Ezt követően átrakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehet az előmelegített sütőbe 10 percre, majd felvesszük a sütőt 200 fokra, és további 5 perc alatt pirosra sütjük. Két tepsivel lesz, melegen, hidegen és még másnap is isteni finom.