Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vajas gombás tészta

Hozzávalók:

25 dkg gomba

1 gerezd fokhagyma

2 ek vaj

frissen őrölt bors

0,5 csokor petrezselyem

40 dkg tészta

1 marék parmezánforgács

Elkészítés:

A gombát és a fokhagymát meghámozzuk. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Mindkettőt a felforrósított vajba forgatjuk, és megpirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.

A tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Egy kevés főzőlét félreteszünk. A tésztát leszűrjük.

Összeforgatjuk a fokhagymás gombát a tésztával és a félretett főzőlével. Megszórjuk a parmezánforgácsal, és azonnal tálaljuk.