Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tarhonyás zúzapörkölt

Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza

25 dkg tarhonya

1 közepes fej vöröshagyma

1 ek fűszerpaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

ételízesítő ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és a fokhagymát is hozzátesszük.

Megtisztított, megmosott és feldarabolt zúzát hozzáadjuk és egy pillanatra csak a tűzön átforgatjuk a hagymában, és ezután adjuk hozzá a tört pirospaprikát.

Hozzáadjuk a vizet, kb. hogy ellepje a zúzákat, majd sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük saját ízlésünkhöz mérten. Hagyjuk főni fedő alatt, lassú tűzön.

Mikor már majdnem teljesen kész, hozzáadjuk a tarhonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Ha közben elfő a víz róla, pótoljuk.

Mikor kész, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.