Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg finomliszt + a szóráshoz
1 tojássárgája
12 dkg vaj + a sütőformához
1 csipet só
A töltelékhez:
1/4 csokor kakukkfű
20 dkg sajt
4 tojás
1,3 dl főzőtejszín
1 csipet só
1 csipet őrölt színes bors
1 csipet őrölt szerecsendió
15 dkg zöldspárga
Elkészítés:
Összekeverjük a tészta hozzávalóit 4 evőkanál vízzel, és tésztát gyúrunk belőle, majd egy kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy 28 cm átmérőjű kivajazott sütőformába tesszük. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A spárgákat megtisztítjuk, enyhén sós vízben kicsit megfőzzük, majd feldaraboljuk.
A kakukkfűről letépkedjük a leveleket, és felaprítjuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lereszelt sajtot, a spárgát, a tejszínt és a kakukkfüvet. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük.
A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk és további 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.