Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos virslivel töltött kiflik

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

2,5 dkg élesztő

3 dl tej

1 teáskanál cukor

5 dkg margarin

2 púpozott tk só

35 dkg sajtos virsli

2 tojássárgája a kenéshez

2 teáskanál szezámmag a szóráshoz

2 ek tej a sütés utáni kenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.

A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk.

A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tojások sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.

A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.

A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.