Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos tortellini leves

Hozzávalók:

5 dl passzírozott paradicsom

pici zsiradék

pirospaprika

friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint

2 gerezd reszelt fokhagyma

6 dl víz

A tésztához:

3 tojás

25 dkg fehér liszt

5 dkg teljes kiőrlésű liszt

A töltelékhez:

1 fej vöröshagyma

kb. 25 dkg pulykahús

4-5 nagyobb darab gombafej

őrölt bors

1 ek zsiradék

Elkészítés:

A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott húst. Amikor kifehéredett, a vékony szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg el nem főzi az összes levét. Azaz zsírjára pirítjuk a ragut. Ha kész, még melegen mindenestül egy mixerben leturmixoljuk. Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket.

A tésztához felverjük a tojásokat a sóval, majd jól összedolgozzuk a liszttel. Amikor egy masszív gombóccá összeáll, két részre vágjuk, és mindkettőt kinyújtjuk kb. 40×30 cm-es nagyságú téglalappá.

Szabályos távolságra egymástól kis adag töltelékeket halmozunk a tésztára, majd a másik kinyújtott tésztát óvatosan ráhelyezzük, a töltelékek között az ujjunkkal rálapogatjuk a tésztát, így lezárjuk. Derelyevágóval vagy késsel felvágjuk a raviolikat.

A leveshez zsiradékon megdinszteljük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáöntjük a passzírozott paradicsommal, felforraljuk, és fűszerezzük. Jól összefőzzük, majd felöntjük a vízzel, és forraljuk 10 percig. Ezután belefőzzük a tésztákat, és forrón, sajttal megszórva tálaljuk.