Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Padlizsánkrém egyszerűen

Hozzávalók:

70 dkg padlizsán (kb. 3 db)

1 paradicsom

2 kk étolaj

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors

majonéz

tejföl

A díszítéshez:

saláta

paradicsom

póréhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk a héjukat, majd 180 fokos sütőben kb. 1,5 órán át puhítjuk őket. Utána lehúzzuk a héjukat és a belüket felkockázzuk.

1 fej apróra vágott hagymát olajon megpirítunk, 2 gerezd fokhagymát ráreszelünk, majd hozzáadjuk a padlizsán és paradicsom kockákat. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet átpirítjuk. Ezután tesszük hozzá ízlés szerint a majonézt és a tejfölt. Végül az egészet leturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Megpirítjuk a kenyérszeleteket, és salátaágyon tálaljuk.