Lazacos tészta
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg széles metélt
1 ek só
2 ek olívaolaj
A raguhoz:
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
20 dkg füstölt lazac
2 dl tejszín
2 ek kapribogyó
0,5 citromból nyert citromhéj
0,5 citromból nyert citromlé
2 zöld chili
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet, majd beletesszük a sót. A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük, majd leöblítjük, leszűrjük. Néhány kanál olívaolajjal összekeverjük.
A raguhoz két ek olívaolajon megsütjük a vékony szeletekre vágott fokhagymát és két kis zöld chilit. A vékony lazacszeleteket csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a fokhagymához.
Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk és a kapribogyót. Ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk levét, végül felengedjük a tejszínnel.
Elkészítési idő: 35 perc