Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
A bundázáshoz:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 tojás
csipet só
1-1,5 dl víz
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
ketchup
chili
méz
3-4 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a bundázáshoz valókat, és a vízzel felöntve sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a mázat is.
Ízlés szerinti ketchupot, mézet, chilit és a szezámmagot összekeverjük. A húst beleforgatjuk a bundázáshoz elkészített masszába, majd forró olajban sütjük.
Amikor a húskockát beletesszük a bő, forró olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd tálra tesszük. Rizzsel tálaljuk.