Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kevert almás süti

Van úgy, hogy hétköznap is jól esik egy-egy finom desszert. Pláne, ha olyan receptünk van, amihez kevés alapanyag szükséges, és nem kell külön elindulni bevásárolni hozzá. A filléres ételek rovatunkban pont ilyeneket találtok, és mint ahogy a nevében is benne van, olcsó! Hónapról hónapra olyan finomságokat válogatunk össze, ami által senkinek nem esik nehezére a fárasztó munka után még a tűzhely mellé állni. Természetesen nem csak édességeket találtok rovatunkban, hanem minden más finomságot, a lényeg: kicsi összegből, kevés hozzávalóval elkészíthetőek. 

Ilyen a kevert almás süti is:

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

9 evőkanál cukor

9 evőkanál olaj

9 evőkanál tej

12 evőkanál liszt

1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg alma

3 evőkanál cukor

1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk.

Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk.

A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük.

Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjat hozzákavarjuk.

A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.

Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.