Hozzávalók:
18 dkg liszt
1/4 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt kardamom, vagy 8 kardamomhüvely
12 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1/2 teáskanál rózsavíz
1/2 citrom kifacsart leve
18 dkg fehér csoki
1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, valamint hozzáadjuk az őrölt kardamomot is.
Egy másik tálban, kézi mixer segítségével közepes fokozaton habosra keverjük ki a vajat a cukorral, majd beledolgozzuk a tojást, a citrom levét és a rózsavizet. A masszához hozzáadjuk az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat és egy spatulával jól összedolgozzuk.
A tésztát egy fóliára helyezzük, körülbelül 5 cm átmérőjű rudat formálunk és becsomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
Hűtés után egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig sütőpapírral borított tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.
Míg hűlnek a kekszek, egy közepes méretű hőálló tálba tördeljük a fehér csokit. A tálat egy kisebb, vízzel teli edényre helyezzük, így olvasztjuk meg gőz felett, hogy ne tudjon leégni. Hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd belemártjuk a kekszek egyik oldalát, amiket azután sütőpapírra helyezünk, míg meg nem köt a csoki.