Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kapros fokhagymás hideg uborkaleves

Hozzávalók:

2 kígyóuborka

10 dl natúr joghurt

3 gerezd fokhagyma

1 csokor kapor

1 ek olívaolaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Sózzuk, borsozzuk, körülbelül fél órát állni hagyjuk.

A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint – attól függ, mennyire sóztuk meg az ubit – sóval.

A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.

Amikor az ubit már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.