Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 teáskanál só
1 evőkanál tejföl
1 egész tojás
A töltelékhez:
10 dkg bacon
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
4 dl tej
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba mérjük, kézzel gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
A gombákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a bacont felaprítjuk.
Egy forró serpenyőben a bacont megpirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban először a pórét kicsit megdinszteljük, majd a gombát is hozzáadjuk, és időnként átkeverve 6-8 perc alatt megpirítjuk.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, majd egy pitetálba tesszük, az oldalához odanyomkodjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd a bacont egyenletesen elterítjük az alján. A reszelt sajt 1/3 részével meghintjük, majd a pórés gombát egyenletesen elosztjuk a tetején, és meghintjük kakukkfűvel.
A tojásokat felütjük, villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd a gombára öntjük.
170 fokos sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.