Hozzávalók:

50 dkg burgonya

2 zöldség leveskocka

1 kg cukkini

1 csokor újhagyma

10 dkg cheddar sajt

ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és durvára daraboljuk. A cukkinit megmossuk, durvára aprítjuk. Az újhagymát felszeleteljük.

A krumplit egy nagy edénybe tesszük annyi vízzel, ami ellepi.

Hozzámorzsoljuk a leveskockákat és lassan felforraljuk, ezután hozzáadjuk a cukkinit, lefedjük és még 5 percig főzzük az alapot. Ekkor jöhet bele a zöldhagyma, amivel további 5 percig főzzük, még mindig lefedve.

Ezután levesszük a tűzről az edényt, és botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítjük. Ezután hozzáadjuk a sajtot és jól elkeverjük. Ha túl sűrű lenne, annyi forró vizet öntünk hozzá, amivel elérjük a tetszőleges állagot.

Ezt követően sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval. Tálalásnál szórhatunk rá pirított bacont, parmezánforgácsot, citromkarikát, amivel szívesebben fogyasztanánk.