Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cukkinis burgonyaleves

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

2 zöldség leveskocka

1 kg cukkini

1 csokor újhagyma

10 dkg cheddar sajt

ízlés szerint frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és durvára daraboljuk. A cukkinit megmossuk, durvára aprítjuk. Az újhagymát felszeleteljük.

A krumplit egy nagy edénybe tesszük annyi vízzel, ami ellepi.

Hozzámorzsoljuk a leveskockákat és lassan felforraljuk, ezután hozzáadjuk a cukkinit, lefedjük és még 5 percig főzzük az alapot. Ekkor jöhet bele a zöldhagyma, amivel további 5 percig főzzük, még mindig lefedve.

Ezután levesszük a tűzről az edényt, és botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítjük. Ezután hozzáadjuk a sajtot és jól elkeverjük. Ha túl sűrű lenne, annyi forró vizet öntünk hozzá, amivel elérjük a tetszőleges állagot.

Ezt követően sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval. Tálalásnál szórhatunk rá pirított bacont, parmezánforgácsot, citromkarikát, amivel szívesebben fogyasztanánk.