Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Céklás heringsaláta

Hozzávalók:

2 cékla

2 konzerv olajos hal (hering, szardínia vagy makréla)

1 fej lilahagyma

1 alma

kapor

snidling

1 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 kis pohár tejföl

1-2 ek majonéz

reszelt torma ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott céklákat külön alufóliába csomagoljuk (héjastól) és előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Héját levesszük és lereszeljük, majd ugyanezen az almával is elvégezzük ezt a műveletet, és összekeverjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a reszelt fokhagymát, a lecsepegtetett apróra vágott olajos halat, a frissen facsart citromlevet, kaprot, snidlinget, ízlés szerint.

A tejfölt a majonézzel kikeverjük ízlés szerint, majd ezt is hozzákeverjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.