Hozzávalók:

2 cékla

2 konzerv olajos hal (hering, szardínia vagy makréla)

1 fej lilahagyma

1 alma

kapor

snidling

1 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 kis pohár tejföl

1-2 ek majonéz

reszelt torma ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott céklákat külön alufóliába csomagoljuk (héjastól) és előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Héját levesszük és lereszeljük, majd ugyanezen az almával is elvégezzük ezt a műveletet, és összekeverjük.

Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a reszelt fokhagymát, a lecsepegtetett apróra vágott olajos halat, a frissen facsart citromlevet, kaprot, snidlinget, ízlés szerint.

A tejfölt a majonézzel kikeverjük ízlés szerint, majd ezt is hozzákeverjük, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.