Hozzávalók:
A tésztához:
11 evőkanál cukor
11 evőkanál olaj
15 evőkanál tej
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
4 tojás
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
0,5 kg túró
4 evőkanál búzadara
2 tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a túrótölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a búzadarával, tojással, cukorral, vaníliás cukorral.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd kanalanként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és beleszitáljuk a kakaóport. Ha sűrű lenne a tészta, akkor kevés tejjel lágyítjuk. Végül laza mozdulatokkal belevegyítjük a tojások habbá vert fehérjét.
Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk a kakaós masszát. Ekkor kanállal a túrótölteléket rászaggatjuk a kakaós tésztára.
Közepes hőmérsékleten sütjük, és még melegen meghintjük porcukorral.