Hozzávalók:
A tésztához:
22 dkg darált dió
22 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 dkg kakaó
2 kanál rum
35 dkg liszt
A töltelékhez:
3 tojás sárgája
4 dl tej
2 ek cukor
3 ek liszt
pici vaníliás cukor
A krémhez:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 mandula aroma
Elkészítés:
A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és addig gyúrjuk, míg az egész teljesen egynemű lesz. Tegyük félre addig pihenni, amíg a tölteléket is elkészítjük.
A tojássárgáját, a tejet, a cukrot, a lisztet, és a vaníliás cukrot egy lábasban habverővel elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amíg ez teljesen kihűl, addig a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzátesszük.
A cukrot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, és a többi krémhez adjuk. Végül keverjük bele a mandula aromát, ettől válik zöld színűvé, és mandula ízűvé.
A tésztát a mandula sütőformákba egyesével belapítgatjuk, és ahogy megtelik egy tepsi vele, kisütjük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta is elfogy. 5. Végül a mandulákat megtöltjük a krémmel, és hagyjuk egy éjszakát puhulni.