Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az igazi mandulás süti

Hozzávalók:

A tésztához:

22 dkg darált dió

22 dkg porcukor

25 dkg margarin

2 dkg kakaó

2 kanál rum

35 dkg liszt

A töltelékhez:

3 tojás sárgája

4 dl tej

2 ek cukor

3 ek liszt

pici vaníliás cukor

A krémhez:

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 mandula aroma

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és addig gyúrjuk, míg az egész teljesen egynemű lesz. Tegyük félre addig pihenni, amíg a tölteléket is elkészítjük.

A tojássárgáját, a tejet, a cukrot, a lisztet, és a vaníliás cukrot egy lábasban habverővel elkeverjük, majd folyamatosan kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amíg ez teljesen kihűl, addig a tojás fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzátesszük.

A cukrot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, és a többi krémhez adjuk. Végül keverjük bele a mandula aromát, ettől válik zöld színűvé, és mandula ízűvé.

A tésztát a mandula sütőformákba egyesével belapítgatjuk, és ahogy megtelik egy tepsi vele, kisütjük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta is elfogy. 5. Végül a mandulákat megtöltjük a krémmel, és hagyjuk egy éjszakát puhulni.