Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Amerikai spenótos polenta

Hozzávalók:

8 közepes paradicsom

50 dkg előre elkészített

12,5 dkg liszt

2 evőkanál étolaj

40 dkg spenót

1 gerezd megtört fokhagyma

1 erős paprika, felvagdalva

15 dkg dióbél

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és megolajozunk egy sütőlapot. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és körülbelül 25 percig sütjük a lapon.

Egy nagyobb lábasban megmelegítünk egy evőkanál olajat, és a spenótleveleket rövid idő alatt megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a durvára tört dióbelet, és az aprított paprikát. Kevergetjük néhány percig a tűzön.

A polentát 16 szeletre vágjuk, megkenjük olajjal, a sütő közepén elhelyezzük egy sütőlapra, és15 percig sütjük.

Osszuk a spenótos keveréket négy tányérra. Tegyük rá a sült paradicsomot és a polenta szeleteket is. Ízlés szerint fűszerezzük, szórjunk rá még egy kevés étolajat. Friss kenyérrel szervírozzuk, hogy a levét feltunkolhassuk.