Hozzávalók:
8 közepes paradicsom
50 dkg előre elkészített
12,5 dkg liszt
2 evőkanál étolaj
40 dkg spenót
1 gerezd megtört fokhagyma
1 erős paprika, felvagdalva
15 dkg dióbél
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és megolajozunk egy sütőlapot. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és körülbelül 25 percig sütjük a lapon.
Egy nagyobb lábasban megmelegítünk egy evőkanál olajat, és a spenótleveleket rövid idő alatt megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a durvára tört dióbelet, és az aprított paprikát. Kevergetjük néhány percig a tűzön.
A polentát 16 szeletre vágjuk, megkenjük olajjal, a sütő közepén elhelyezzük egy sütőlapra, és15 percig sütjük.
Osszuk a spenótos keveréket négy tányérra. Tegyük rá a sült paradicsomot és a polenta szeleteket is. Ízlés szerint fűszerezzük, szórjunk rá még egy kevés étolajat. Friss kenyérrel szervírozzuk, hogy a levét feltunkolhassuk.