Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldcitromos sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztaalaphoz:

10 dkg zabkeksz
4 dkg vaj

A tortakrémhez:

25 dkg mascarpone
10 dkg fehér csokoládé
1 dl habtejszín
1 teáskanál vanília kivonat
1 zöldcitromból nyert citromhéj

Elkészítés:

A zabkekszet a szobahőmérsékletű vajjal késes aprítóban összedaráljuk.
Egy szögletes, vagy kerek formát vékonyan kiolajozunk, az aljába egyenlően elosztjuk a kekszes morzsát, és lenyomkodjuk, hogy sima felületű legyen. Míg a krém készül, hűtőbe tesszük.
A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a zöldcitrom reszelt héját, és az alig langyos, de még lágy csokoládét, 1 tk vanília kivonatot. Homogénre keverjük, majd a tésztára öntjük, és elegyengetjük. Pár órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd szeletelve tálaljuk.