Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
10 dkg zabkeksz
4 dkg vaj
A tortakrémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg fehér csokoládé
1 dl habtejszín
1 teáskanál vanília kivonat
1 zöldcitromból nyert citromhéj
Elkészítés:
A zabkekszet a szobahőmérsékletű vajjal késes aprítóban összedaráljuk.
Egy szögletes, vagy kerek formát vékonyan kiolajozunk, az aljába egyenlően elosztjuk a kekszes morzsát, és lenyomkodjuk, hogy sima felületű legyen. Míg a krém készül, hűtőbe tesszük.
A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a zöldcitrom reszelt héját, és az alig langyos, de még lágy csokoládét, 1 tk vanília kivonatot. Homogénre keverjük, majd a tésztára öntjük, és elegyengetjük. Pár órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd szeletelve tálaljuk.