Nem jellemző, hogy a zöld teát „fűszernek” használjuk, de ezért szép a cukrászat, mert itt szinte nincs lehetetlen. A muffin tésztájába csempésztük a teát, ami egy isteni vajkrémmel lesz igazán kerek egész, egy harmonikus sütemény.
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 2 dl kókusztej
- 12-15 dkg cukor
- 1 narancs leve
- 1 ek narancsvirágvíz (elhagyható
- 2 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 púpos ek matcha vagy egyéb zöld tea, porrá őrölve
- 4-6 ek apróra vágott kandírozott gyömbér(elhagyható)
A krémhez:
- 25 dkg teavaj
- 12 dkg átszitált porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat tálba öntjük, elkeverjük, majd a többi hozzávalót is a tálba öntjük és habverővel kikeverjük a masszát. Szilikonos muffin formába vagy papírkapszlikkal bélelt hagyományos muffin sütő mélyedéseibe adagoljuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, majd kivesszük, és a formákban hagyjuk kihűlni. Közben a krémet elkészítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a gondosan átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot. Eltesszük a hűtőbe, 15-20 percet várunk, amíg megszilárdul. Beletöltjük egy habzsákba, és ezzel díszítjük a muffinokat, melyek tetejére még egy-egy mentalevelet is helyezünk.