Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöld teás és kókuszos muffin vajkrémmel

Nem jellemző, hogy a zöld teát „fűszernek” használjuk, de ezért szép a cukrászat, mert itt szinte nincs lehetetlen. A muffin tésztájába csempésztük a teát, ami egy isteni vajkrémmel lesz igazán kerek egész, egy harmonikus sütemény.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 2 dl kókusztej
  • 12-15 dkg cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 ek narancsvirágvíz (elhagyható
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 púpos ek matcha vagy egyéb zöld tea, porrá őrölve
  • 4-6 ek apróra vágott kandírozott gyömbér(elhagyható)

A krémhez:

  • 25 dkg teavaj
  • 12 dkg átszitált porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tálba öntjük, elkeverjük, majd a többi hozzávalót is a tálba öntjük és habverővel kikeverjük a masszát. Szilikonos muffin formába vagy papírkapszlikkal bélelt hagyományos muffin sütő mélyedéseibe adagoljuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 percig sütjük, majd kivesszük, és a formákban hagyjuk kihűlni. Közben a krémet elkészítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a gondosan átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot. Eltesszük a hűtőbe, 15-20 percet várunk, amíg megszilárdul. Beletöltjük egy habzsákba, és ezzel díszítjük a muffinokat, melyek tetejére még egy-egy mentalevelet is helyezünk.