Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Vörösbársony muffin mascarponés krémmel és eperrel

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

1 teáskanál kakaópor

1 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

10 dkg vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 citrom reszelt héja

csipet só

2 tojás

1 dl tej

1 evőkanál folyékony piros ételfesték

A krémhez:

2 dl tejszín

12,5 dkg mascarpone

1 teáskanál porcukor

A díszítéshez:

12 szem eper

Elkészítés:

A muffinokhoz a vajat a cukorral, a vaníliakivonattal, a citromhéjjal és a csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket, majd végül a sütőporos lisztet is, a tejjel felváltva, és simára keverjük a masszát.

Tizenkét papírformát teszünk a muffinsütőbe, majd belekanalazzuk egyesével a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, majd ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét is. Habzsák segítségével a muffinok tetejére nyomunk a krémből, majd mindegyikre tetejére elhelyezünk egy-egy epret.