Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vörös bársony tekercs

A vörös bársony tortát már muffinra formálva megmutattuk, most pedig tekercsként gondoltuk újra. A gyönyörű vörös színű tészta a fehér krémmel egy olyan kombináció, amit nem lehet visszautasítani, és ami az ünnepek, vagy akár egy vasárnapi ebéd fénypontja lehet.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 nagyobb tojás
  • 3 ek eritrit
  • 5 ek zabpehelyliszt
  • fél cs sütőpor
  • 4 ek piros ételszínező
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 ek tej
  • 1 ek almaecet (elhagyható)

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 10 dkg sótlan vaj
  • 4 ek por állagú eritrit
  • 2 ek vaníliás fehérjepor vagy vanília aroma

Elkészítés:

A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk. A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan összekeverjük a tojásfehérje habbal. A nagy sütőhöz való sütőpapírral bélelt tepsiformában öntjük és elegyengetjük, hogy szép egyenletes legyen. Az előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Miután kész, még melegen feltekerjük és pihentetjük. A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, fehérjeporral vagy aromával, ha kész mehet a hűtőbe, mert hidegen könnyebb bánni vele, nem folyik ki a tekercsből. Miután kihűlt a piskótatekercsünk, elkezdjük megkenni a hideg krémmel egy kenőkés vagy spatula segítségével. A tetejét is megkenjük krémmel és akár egy villa segítségével rovátkákat is készíthetünk rá. Ha kész, megszórjuk porcukorral, és szeletelve tálaljuk.