A vörös bársony tortát már muffinra formálva megmutattuk, most pedig tekercsként gondoltuk újra. A gyönyörű vörös színű tészta a fehér krémmel egy olyan kombináció, amit nem lehet visszautasítani, és ami az ünnepek, vagy akár egy vasárnapi ebéd fénypontja lehet.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 nagyobb tojás
- 3 ek eritrit
- 5 ek zabpehelyliszt
- fél cs sütőpor
- 4 ek piros ételszínező
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 ek tej
- 1 ek almaecet (elhagyható)
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg sótlan vaj
- 4 ek por állagú eritrit
- 2 ek vaníliás fehérjepor vagy vanília aroma
Elkészítés:
A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk. A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan összekeverjük a tojásfehérje habbal. A nagy sütőhöz való sütőpapírral bélelt tepsiformában öntjük és elegyengetjük, hogy szép egyenletes legyen. Az előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Miután kész, még melegen feltekerjük és pihentetjük. A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, fehérjeporral vagy aromával, ha kész mehet a hűtőbe, mert hidegen könnyebb bánni vele, nem folyik ki a tekercsből. Miután kihűlt a piskótatekercsünk, elkezdjük megkenni a hideg krémmel egy kenőkés vagy spatula segítségével. A tetejét is megkenjük krémmel és akár egy villa segítségével rovátkákat is készíthetünk rá. Ha kész, megszórjuk porcukorral, és szeletelve tálaljuk.