Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Toszkán zöldséges bableves

A magyar konyhában leginkább a füstölt húsos, tejfölös bableves ismert. Az olaszok azonban ezt is a saját ízvilágukban alkották meg. Lehet, hogy szokatlan a tésztával és reszelt sajttal tálalt variációja, de egy kijelenthető: nagyon finom és legalább olyan tartalmas, mint a miénk…

Hozzávalók:

  • 3 dkg konzerv bab
  • 40 dkg darabolt konzervparadicsom
  • 2 kockára vágott cukkini
  • 2 szál karikára vágott szárzeller
  • 1 nagyobb szál kockára vágott sárgarépa
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 12 dl frissen préselt/facsart zöldséglé
  • 1 l víz
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • 15 dkg száraz tészta (orsó, csavart – tetszés szerint)

Elkészítés:

A felaprított hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát egy nagy lábosba tesszük. Hozzávegyítjük a paradicsomot, az oregánót, felöntjük a borral, a vízzel és a zöldséglével. Felforraljuk, majd 15 percig gyöngyözve forraljuk. Ekkor hozzáadjuk a vegyes babot és a cukkinit, és fedő nélkül további 5 percig puhítjuk a zöldségkeveréket. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, és sóval, borssal erőteljesen ízesítjük. Állandó keverés mellett 2-3 perc alatt összemelegítjük. Végül hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük a levesünkben. Tálaláskor egy kanálnyi pesto mártással díszítjük.