Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Török lecsó – Menemen

A magyar konyha egyik tradicionális étele a lecsó. A franciáknak és a törököknek is van lecsójuk, csak kicsit másként készítik. Törökországban menemen névre hallgat ez az isteni zöldséges ragu, amivel új ízeket vihetsz a hétköznapjaidba.

Hozzávalók:

  • 40 dkg paradicsom
  • 1 piros- vagy zöldpaprika
  • 2 fej vöröhagyma
  • 1-2 chili paprika (elhagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • oregánó vagy petrezselyem
  • 4 tojás

Elkészítés:

A paprikákat megmossuk, kimagozzunk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a paprikával és a csilivel kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük. Megborsozzuk, és puhára pároljuk, amíg majdnem teljesen elpárolog a leve. A paradicsomot szintén apróra vágjuk (lehúzhatjuk a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében, alacsony lángon, fedő alatt (ha télen a paradicsom nem túl piros, paradicsompürét is adhatunk hozzá). Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a vége felé adjunk csak hozzá. A török elkészítés szerint a tojást ráütjük még melegen, levesszük a fedőt, és csak lágyra engedjük sülni a tükörtojást.