Sajtos, tepertős, vajas, burgonyás pogácsa. Ezeket már mind jól ismerjük. Egész biztos, hogy sokan még tonhalból nem készítettek. Igaz, ez nem a kelt tésztás változat, sokkal inkább hajaz egy fasírtra, ami akár főzelékek feltétjeként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 18,5 dkg tonhalkonzerv
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tonhalat, sót, borsot, hagymát, petrezselymet és a krumplit egy villával összekeverjük. A krumplit össze kell törni, de azért ne pépes legyen. Kis gombócokat formázunk, megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Serpenyőben kisütjük.