Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tonhalpogácsa

Sajtos, tepertős, vajas, burgonyás pogácsa. Ezeket már mind jól ismerjük. Egész biztos, hogy sokan még tonhalból nem készítettek. Igaz, ez nem a kelt tésztás változat, sokkal inkább hajaz egy fasírtra, ami akár főzelékek feltétjeként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 3 burgonya
  • 18,5 dkg tonhalkonzerv
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tonhalat, sót, borsot, hagymát, petrezselymet és a krumplit egy villával összekeverjük. A krumplit össze kell törni, de azért ne pépes legyen. Kis gombócokat formázunk, megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Serpenyőben kisütjük.