Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tojásos egyben sült fasírt burgonyaággyal

Szilveszteri bulira készült, és nem tudod, mivel várd a vendégeket, de lehetőség szerint sertés húsból készüljön? Tökéletes erre az egyben sült fasírt, kicsit újragondolva. Akár egy finom lencsesaláta tökéletesen passzolhat hozzá.

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 75 dkg sertés darált hús
  • 2 kifli
  • 2+5 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fűszerpaprika

A krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli
  • 1-2 dl tej
  • 12-15 dkg margarin
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A húst, a fűszereket, a vízben beáztatott kifliket, 2 tojást, az összeaprított hagymát, fokhagymát jól összekeverünk. A maradék tojást megfőzzük és lereszeljük, belekeverjük a masszába. Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a masszát. 190 fokon előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A krumplit meghámozzuk, összedaraboljuk, sózzuk és megfőzzük kb. 20-30 perc alatt. A főzővizet leöntjük és hozzátesszük a margarint, tejet, majd habverővel összekeverjük. A tejből annyit tegyünk, amennyire hígra szeretnénk a pürét. A pürénket rákenjük vastagon a fasírtra, majd még pár percre visszatoljuk a sütőbe. Szeletelve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!