Szilveszteri bulira készült, és nem tudod, mivel várd a vendégeket, de lehetőség szerint sertés húsból készüljön? Tökéletes erre az egyben sült fasírt, kicsit újragondolva. Akár egy finom lencsesaláta tökéletesen passzolhat hozzá.
Hozzávalók:
A fasírthoz:
- 75 dkg sertés darált hús
- 2 kifli
- 2+5 db tojás
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fűszerpaprika
A krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 1-2 dl tej
- 12-15 dkg margarin
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A húst, a fűszereket, a vízben beáztatott kifliket, 2 tojást, az összeaprított hagymát, fokhagymát jól összekeverünk. A maradék tojást megfőzzük és lereszeljük, belekeverjük a masszába. Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a masszát. 190 fokon előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A krumplit meghámozzuk, összedaraboljuk, sózzuk és megfőzzük kb. 20-30 perc alatt. A főzővizet leöntjük és hozzátesszük a margarint, tejet, majd habverővel összekeverjük. A tejből annyit tegyünk, amennyire hígra szeretnénk a pürét. A pürénket rákenjük vastagon a fasírtra, majd még pár percre visszatoljuk a sütőbe. Szeletelve, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk!