Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Thai kókuszos csirkeleves

A thai konyha egyik sajátossága, hogy gyorsan elkészülnek az ételek. Nos, ki ne szeretné, ha egy hosszú munkanap után csak néhány percet kellene tölteni a konyhában? Erre a kókuszos csirkelevesre is jellemző a villámgyors kifejezés, ami a hideg estéket bearanyozza fantasztikus ízvilágával.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 6-8 galanga gyökér
  • 4-6 evőkanál halszósz
  • 4-5 lime leve
  • 4-8 csilipaprika összezúzva
  • 4 limelevél (kaffir)
  • 3 bögre csirkealaplé
  • 3 bögre kókusztej
  • 2 szár citronella
  • 2 bögre gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál barnacukor vagy pálmacukor
  • 1 marék korianderlevél

Elkészítés:

A csirkealaplevet besűrítjük: egy serpenyőben felforraljuk és közepes hőmérsékleten addig melegítjük, amíg a felére csökken a folyadék mennyisége. A citronellát megmossuk, levágjuk a szárát, és felszeleteljük, majd a késünk oldalával összemorzsoljuk. A galanga gyökeret hámozás nélkül felszeleteljük, a megmosott és szárazra törölt csirkemellet felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk, a csilit összezúzzuk. Egy fazékba tesszük a citronellát, a galangát, az apróra tört lime-levelet, a kókusztejet és a csirkelevet, majd felforraljuk alacsony hőfokon. Hozzáadjuk a gombát, a hagymát és a csirkét. Amennyiben túl sűrű a leves, még egy kis csirkelevet vagy vizet. Közepes lángon addig főzzük, amíg a csirke 15-20 perc alatt megfő. Hozzáadjuk a csilit, és még 2-3 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lime-ok levét, a halszószt és a cukrot, végül elkeverjük, és megszórjuk korianderrel.