Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes gombaleves gazdagon

A gombalevesre is igaz, megszámlálhatatlan elkészítési módja van. De mint oly sok étel, ez is úgy jó, ha gazdagon tartalmaz alapanyagokat.

Hozzávalók:

  • csirkeaprólék vagy a csirke bármely része
  • 2 ek étolaj
  • 40 dkg sampinyon gomba
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 1/2 l víz
  • 1 csésze rizs
  • 2/3 pohár tejszín vagy tejföl
  • 1 babérlevél
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkeaprólékot vagy magát a csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, majd olajon fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, aprított hagymát. Gyakran kevergetve 10 percig együtt pirítjuk. A megmosott, leszárított, szeletelt gombát ezután hozzákeverjük a dinsztelődő csirkehúshoz. Amikor a gomba már elfőtte a nedvességét (10-12 perc), meghintjük 1 ek liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a rizst, felöntjük forró vízzel, és takaréklángon 45 percig főzzük. A vége felé ízesítjük babérlevéllel és petrezselyemzölddel. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel.