Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejfölös darált húsos leves

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
1 fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
liszt, olaj egy lazább rántáshoz
kevés piros paprika

bors
leveskocka
kevés ételízesítő
1 kisebb babérlevél
3-4 ek tejföl
száraztészta 2-3 marékkal

Elkészítés:

A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. A húst saját zsírjában kicsit pirítjuk, vigyázva oda ne égjen. Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, fekete borsot, babért és főzzük.
Elkészítjük a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk. Zsemleszínűre pirítjuk, majd teszünk bele pirospaprikát, és a leveshez keverjük.
Ezután dobjuk bele a tésztát is. Ha a tészta már majdnem kész, elkeverjük benne a tejfölt és elzárjuk alatta a gázt, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog.
Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba, vagy tehetünk bele pár csepp ecetet is, illetve megszórhatjuk aprított zöldfűszerrel.