Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös rolád

Bármennyire hihetetlen, de a sütőtök tökéletes alapanyaga a desszerteknek is. Ebben a roládban a tésztában használtuk fel. Mutatós, és az isteni krémsajtos töltelék rendkívül passzol hozzá. Érdemes kipróbálni még akkor is, ha ezt a kombinációt nehezen tudjátok képzeletben összerakni. Nem fogtok csalódni!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 csésze kristálycukor vagy édesítőszer
  • 2/3 csésze sütőtök püré
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3/4 csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csésze apróra vágott pekándió

A töltelékhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg lágyított krémsajt
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vanília
  • tej vagy tejszín szükség szerint

Elkészítés:

Egy keverő tálban elektromos keverővel felverjük a tojást a cukorral, amíg könnyű krémes és citrom színű lesz. Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a citrom levét. Egy külön tálban lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a sót. A fűszeres liszt keveréket a sütőtökkel és a kikevert tojással összekeverjük. Kivajazott és lisztezett serpenyőbe simítjuk a tésztát, tetejére az apróra vágott pekándiót szórhatunk, de elhagyhatjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütjük. Egy tiszta konyharuhára porcukrot szitálunk, erre borítjuk a meleg tésztát. Keskenyebb végénél kezdve feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot, a krémsajttal és a vaníliával. Hozzáadjuk a tejet vagy tejszínt, ha keverék túl kemény hozzáadunk még tejszínt vagy tejet. A kihűlt tésztára simítsuk egyenletesen a krémet és tekerjük fel, majd 1 órára hideg helyre tesszük.