Bármennyire hihetetlen, de a sütőtök tökéletes alapanyaga a desszerteknek is. Ebben a roládban a tésztában használtuk fel. Mutatós, és az isteni krémsajtos töltelék rendkívül passzol hozzá. Érdemes kipróbálni még akkor is, ha ezt a kombinációt nehezen tudjátok képzeletben összerakni. Nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 1 csésze kristálycukor vagy édesítőszer
- 2/3 csésze sütőtök püré
- 1 teáskanál citromlé
- 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 1/2 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze apróra vágott pekándió
A töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg lágyított krémsajt
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vanília
- tej vagy tejszín szükség szerint
Elkészítés:
Egy keverő tálban elektromos keverővel felverjük a tojást a cukorral, amíg könnyű krémes és citrom színű lesz. Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a citrom levét. Egy külön tálban lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a sót. A fűszeres liszt keveréket a sütőtökkel és a kikevert tojással összekeverjük. Kivajazott és lisztezett serpenyőbe simítjuk a tésztát, tetejére az apróra vágott pekándiót szórhatunk, de elhagyhatjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütjük. Egy tiszta konyharuhára porcukrot szitálunk, erre borítjuk a meleg tésztát. Keskenyebb végénél kezdve feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot, a krémsajttal és a vaníliával. Hozzáadjuk a tejet vagy tejszínt, ha keverék túl kemény hozzáadunk még tejszínt vagy tejet. A kihűlt tésztára simítsuk egyenletesen a krémet és tekerjük fel, majd 1 órára hideg helyre tesszük.