Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült marhahús meggymártással

Hozzávalók:

A húshoz:

60 dkg marhahús

frissen őrölt bors

3 evőkanál olaj

A szószhoz:

60 dkg kimagozott meggy

2 evőkanál cukor

3,5 dkg forraltbor fűszerkeverék

1 dl tejszín

1 evőkanál liszt

A körethez:

50 dkg kis szemű burgonya

1 csomag vegyes saláta

olaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd óvatosan klopfolóval megütögetjük, ezt követően fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és mindkét oldalán megsütjük a húsokat.

A szószhoz a magozott meggyet a cukorral és a forraltbor fűszerkeverékkel, egy csipet sóval kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs levet ereszt. Közben a lisztet a tejszínnel simára keverjük, a meggyléből keveset adunk hozzá, jól összekeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, jól kiforraljuk.

Héjában, sós vízben megfőzzük az apró szemű burgonyát, majd egy kevés olajon átpirítjuk.

Tálaláskor a tányérra helyezünk a hússzeletekből, megöntözzük a mártással, mellé kínáljuk a burgonyát és a friss salátát, melyet pici olajjal meglocsolunk.