Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos-ricottás ravioli

A spenót az év minden szakaszában elérhető. Nagyon sok alapanyaghoz tökéletes párosítás, legalább annyira, mint a ravioliba bújtatva egy kis ricottával.

Hozzávalók:

  • A gyúráshoz:
  • igény szerint finomliszt

A spenótos tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kissé felvert tojás
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

A töltelékhez:

  • 25 dkg ricotta
  • 35 dkg friss spenót
  • 5 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 kissé felvert tojás
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A tésztához vizet forralunk. A lisztet beleszitáljuk a konyhai robotgép keverőtáljába. Hozzáadjuk a sót, a tojást és az olajat, és tésztává dolgozzuk. Vékonyan belisztezett deszkán jól átgyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük. A töltelékhez a spenótot gondosan megmossuk, és a szárakat és a vastag ereket kivágjuk, nedvesen lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig pároljuk, amíg összeesik. Jól lecsepegtetjük, és amennyire lehet, kinyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd összeaprítjuk. A ricottát simára keverjük. Hozzáadjuk a spenótot, a parmezán sajtot meg a tojás felét (a másik felére a ravioli készítésnél lesz szükség), és ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Elfelezzük a tésztát. Belisztezett deszkán mindkét adagot vékonyra kinyújtjuk. A ravioli tésztáját elkészítjük, és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Belisztezett konyharuhán 1 órán át pihentetjük. Sós vizet forralunk, és a raviolit adagonként 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.