Ezzel az isteni olasz tésztaétellel igazán Olaszországban érezhetjük magunkat. Ma már remek kész tésztákat kaphatunk a szupermarketekben, így nem kell elutazni Rómáig, hogy érezhessük a csodás itáliai ízeket, a többi már gyerekjáték.

Hozzávalók:
A cannellonihoz:
- 25 dkg tehéntúró vagy ricotta
- 45 dkg spenót (mirelit)
- 25 dkg cannelloni
- 2 tojás
- bazsalikom ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
- 1 kávéskanál ételízesítő
A paradicsomszószhoz és a tetejére:
- 50 dkg konzerv paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor ízlés szerint
- 10 dkg mozzarella vagy parmezán
Elkészítés:
A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát. A spenótos-túrós masszát a cannelloni tésztákba töltjük. Kivajazott tepsibe rakjuk őket és aláöntünk egy pici vegetás vizet. A paradicsomszószt ízesítjük (só, bors, cukor), majd befedjük vele a csövecskéket. A tetejére sajtot teszünk, és 30 percig sütjük 170 fokon.