Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos-ricottás cannelloni

Ezzel az isteni olasz tésztaétellel igazán Olaszországban érezhetjük magunkat. Ma már remek kész tésztákat kaphatunk a szupermarketekben, így nem kell elutazni Rómáig, hogy érezhessük a csodás itáliai ízeket, a többi már gyerekjáték.

Hozzávalók:

A cannellonihoz:

  • 25 dkg tehéntúró vagy ricotta
  • 45 dkg spenót (mirelit)
  • 25 dkg cannelloni
  • 2 tojás
  • bazsalikom ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 kávéskanál ételízesítő

A paradicsomszószhoz és a tetejére:

  • 50 dkg konzerv paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor ízlés szerint
  • 10 dkg mozzarella vagy parmezán

Elkészítés:

A kiolvasztott és lecsöpögtetett spenótot összekeverjük a túróval és a tojással. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Belenyomjuk a fokhagymát. A spenótos-túrós masszát a cannelloni tésztákba töltjük. Kivajazott tepsibe rakjuk őket és aláöntünk egy pici vegetás vizet. A paradicsomszószt ízesítjük (só, bors, cukor), majd befedjük vele a csövecskéket. A tetejére sajtot teszünk, és 30 percig sütjük 170 fokon.