Ha egy pikáns levesre vágysz, akkor ez a spenótos-citromos csirkeleves biztos a kedvedre lesz. Nagyon gyorsan elkészül, és a fűszerezésnek köszönhetően igazán ízletes. A citrom miatt pedig ebben a melegben mindenképpen üdítőleg hat a savanykás ízvonal.
Hozzávalók:
- 40-50 dkg kicsontozott csirke felsőcomb, vagy ugyanennyi mell
- fél bögre rizs
- 1 liter húsleves
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 2-3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 20-25 dkg friss spenót
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a feldarabolt húst, kissé megforgatjuk a hagymán. Ezután hozzáadjuk a riszt, és a levessel felengedjük, sózzuk és borsozzuk. Nagy lángon felforraljuk és körülbelül 15 percig főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és lefedve állni hagyjuk, amíg a rizs a levet magába nem szívja. A húsokat kiemeljük, és falatnyi darabokra vágjuk. A fazékban maradt rizslevet leturmixoljuk, beleszórjuk a húsdarabokat, és olyan sűrűségűre hígítjuk, amilyenre szeretnénk a levest. Újra felforraljuk, hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, 3 percig közepes lángon főzzük. Citromlével ízesítjük.