Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spárgás rizottó

Egy biztos, tökéletes rizottót nem lehet elsőre készíteni. Ez egy olyan étel, amihez kell gyakorlat. De miért ne kezdhetnél most bele, ha még nem csináltad? Egy egyszerű, spárgás változat legyen a próbafőzésed.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 közepes db póréhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l csirke alaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.