Egy biztos, tökéletes rizottót nem lehet elsőre készíteni. Ez egy olyan étel, amihez kell gyakorlat. De miért ne kezdhetnél most bele, ha még nem csináltad? Egy egyszerű, spárgás változat legyen a próbafőzésed.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldspárga
- 1 közepes db póréhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 30 dkg rizottó rizs
- 2 dl fehérbor
- 1 l csirke alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg parmezán sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.