Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spárgás csirkeragu

Az egytálételek előnye, csupán egy lábas is elég hozzá. A spárgás csirkeragut most keleti ízvilágban hoztuk össze, nem csak az ázsiai konyha kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 4 evőkanál édes-csípős chili szósz
  • 1/2 evőkanál kínai ötfűszer-keverék
  • 40 dkg zöld spárga
  • 3 evőkanál napraforgóolaj vagy repceolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál édes-savanyú chili szósz
  • friss koriander

Elkészítés:

A megmosott, leszárított csirkemell filét kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz az édes-csípős chili szószt egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és állni hagyjuk 10 percig.
Közben a megmosott spárgát a sípok alsó harmadán meghámozzuk, és a fás alsó végek eltávolítása után ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Wokban vagy serpenyőben felhevítünk 1 és 1/2 ek olajat, és rádobjuk a bepácolt húsdarabokat. Erős tűzön körbepirítjuk 5 perc alatt, majd megsózzuk és közepes tűzön, időnként átforgatva tovább sütjük kb. 7 percig. Ezután kivesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot a maradék olajjal együtt felhevítjük, és közepes tűzön sütjük rajta a spárgát kb. 4 percig. Megszórjuk a szezámaggal, kissé megpirítjuk, majd az édes-savanyú szósszal és némi sóval ízesítjük. Végül összemelegítjük a húsdarabokkal, és lecsipkedett korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.