Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sóskaleves főtt tojással

A sóska egészen tavasztól nyár végéig kapható. Ezt az időszakot érdemes kihasználni. Van, aki levest, míg más szószt készít belőle. Ízlés kérdése, hogy lepürésítjük-e, de van, akit nem zavar a lében úszkáló kis zöld növény. Mindenesetre remek alapanyag, és hidegen kiváló hűsítő ebben a kánikulában.

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss sóska
  • 1 liter marhahúsleveslé (húsleveskockából is készülhet)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 főtt tojás
  • késhegynyi őrölt bors
  • crouton (pirított kenyérkocka)

Elkészítés:

A sóskát megmossuk, megtisztítjuk, a leveleket apróra daraboljuk. Egy lábasba felolvasztunk egy kanál vajat, beletesszük a sóskaleveleket, megsózzuk és takaréklángon öt percig fedő alatt főzzük. A lisztet összekeverjük két kanál hideg marhahúsleveslével. Ha a massza teljesen sima lesz, beleöntjük a sóskába. Utána beleöntjük a maradék marhahúsleveslét, és takaréklángon tíz percig főzzük. Ha besűrűsödött, levesszük a lángról, belerakjuk a sót, borsot és a tejfölt. Végül a felszeletelt tojásokkal és a pirított kenyérkockákkal díszítjük