Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rozmaringos focaccia

A focaccia az olasz konyhában éppen olyan, mint nálunk a langalló. Ők is különböző ízesítéssel és feltétekkel készítik. Most egy alapreceptet hoztunk, rozmaringgal fűszerezve.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 dl víz
  • olívaolaj
  • friss rozmaring
  • 1 kk cukor
  • durva tengeri só

Elkészítés:

A cukros vízben felfuttatott élesztőt a kétféle liszt keverékéhez öntjük és elkeverjük. Sóval ízesítjük és kevés olívaolajat is öntünk hozzá. Kézzel eldolgozzuk, legalább 10 percen keresztül gyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk. 1 órára félretesszük pihenni, míg meg nem kel. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk és kézzel széthúzogatjuk, mint egy lángos- vagy pizzatésztát. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és széthúzogatjuk, ujjbeggyel megnyomkodjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a felaprított rozmaringgal és a tengeri sóval. 20-30 percig melegebb helyen tovább kelesztjük. Végül 180 fokos sütőben, a tészta vastagságától függően, 20-40 percig sütjük.