Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Répás fasírt

Hogyan lehet a tömény húsgolyóból vagy fasírtból egy lazább ételt készíteni? Egy kis zöldség lazításával. Nem csak könnyedebb, lazább, hanem ízletesebb is lesz. Ilyen a répa is, ami által egy új ízt varázsolhatunk a tányérra.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 szelet nagyobb kenyér vagy zsemle
  • 2 közepes sárgarépa sajtreszelőn lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 ek mustár
  • 1 tojás
  • 2 ek majoránna
  • 2 kk őrölt bors
  • 2 ek petrezselyem
  • 3 kk só

Elkészítés:

A kenyeret beáztatjuk vízbe. Egy nagy tálba beletesszük a darált húst, reszelt répát, reszelt fokhagymát, tojást, fűszereket, vöröshagymát, mustárt majd az elázott, jól kinyomkodott kenyeret. Kézzel jól elkeverjük a masszát, és kis golyókat formázunk belőle. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben megsütjük.